Studené předkrmy

9. října 2007 v 17:56 | špajda |  ReCePtY
Studené předkrmy

Grilovaná kuřecí křidélka v jogurtu
Suroviny:
kuřecí křidélka
bílý jogurt
karí koření
mletá paprika
olej
sůl
mléko
Postup:
Jogurt promícháme s kořením, podle konzistence naředíme mírně mlékem, aby směs nebyla příliš hustá a namočíme do ní přes noc kuřecí křidélka. Ty potom grilujeme dozlatova cca 30 - 40 minut.

'<![CDATA[ on error resume next plugin = ( IsObject(CreateObject("ShockwaveFlash.ShockwaveFlash.6"))) ']]> //<![CDATA[ //]]>
mrkvova pomazanka
Suroviny:
4 mrkve,5strouzku cesneku,majolku podle hustoty
mrkev nastrouhame nadrobno,cesnek prolisujeme
vse smichame

Dietní krabí pomazánka
Suroviny:
1 balíček krabích tyčinek
2 vejce na tvrdo (!použijeme jen bílky!)
1/2 kelímku bílého jogurtu
1 lžíce majonézy light
1 lžíce citronové šťávy
sůl,pepř
Postup:
Krabí tyčinky rozmixujeme s bílky,přidáme jogurt,majonézu,citr.šřávu,osolíme a opepříme.podáváme vychlazené s opeč.toustem ,knakebrotem,nebo ceozrnným pečivem.Ozdobíme zeleninou.

Utopenci narychlo
Suroviny:
500g kabanosu, buřtů nebo špekáčků
4 větší cibule
Nálev:
4 lžíce octa
4 lžíce oleje
4 lžíce plnotučné hořčice
4 lžíce worcesteru
4 lžíce kečupu
8 lžic vody
půl lžičky chilli
sůl a pepř, paprika
Postup:
Uzeninu a cibuli nakrájíme na kolečka. Narovnáme do sklenice (asi do poloviny), zalijeme nálevem, zbylou uzeninu s cibulí utlačíme, dolijeme nálevem a sklenici uzavřeme.
Nálev:
Ocet, olej, worcester, kečup a vodu povaříme za stálého míchání na mírném ohni, přidáme půl lžičky chilli, sůl, pepř, papriku (podle chuti).
Když vznikne hladká hmota, teplá se naleje na uzeninu. Po vychladnutí můžeme konzumovat, ale chutnější je až za několik dnů (2-4 dny), když se v chladu uleží, když ji ale nesníte

Salát z kuřete
Suroviny:
100 g celeru
50 g petržele
150 g mrkve
100 g zeleného hrášku
100 g nadrobno nakrájené cibule osmažené na 2 lžicích olivového oleje
3 natvrdo uvařená vejce
250 g nakrájeného kuřecího masa /grilované, pečené, vařené z polévky/
300 g drobně nakrájených nakládaných okurek
1 kapie
100 g tatarky
200 g zakysané smetany
4 drobně nakrájené nakládané feferonky
Sůl, pepř,trochu chilli
Postup:
Kořenovou zeleninu nakrájíme na stejné díly, uvaříme do měkka a po vychladnutí rozkrájíme na nudličky.
Mražený hrášek zalijeme studenou vodu a povaříme.
Rozkrájíme na drobno vejce,kapii a všechny suroviny smícháme. Rozmícháme tatarku a zakysanou smetanu, okořeníme a vmícháme do salátu, okořeníme podle chuti, podáváme vychlazené.

Falešný marcipán
Suroviny:
15 dkg suš.mléka
15 dkg mouč.cukru
3 lžíce oleje
trochu vody
pár kapek mandlové tresti
podle potřeby potr.barva
Postup:
Pokud je řídké těsto,přidat suš.mléko a pokud je to moc tuhé,tak namáčet ruce do vody a patlat a patlat.Mě se stalo že to bylo jak kámen,ale s tou vodou to pak byla perfektní modelína.
Na válení podsypávat brambor.škrobem(solamyl)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama