O katie

25. března 2008 v 18:09 | terinečka |  CelebriT
Datum narození:
18.12.1978
Místo narození:Toledo, OH, USA
Znamení: Střelec
Kate Noelle Holmes se narodila 18. prosince 1978 v Toledu (stát Ohio) v rodině právníka Martina a hospodyně Kathleen. Katie je nejmladší z rodiny - má ještě bratra a tři sestry. Již na střední škole se začala věnoval divadlu. Byla velmi talentovaná a pochopila, že chce-li uspět, musí začít jednat. Vydala se tedy do New Yorku na národní shromáždění modelů a talentů. Tam se setkala s manažerem talentů, který jí řekl, aby se vydala do Los Angeles na natáčení pilotního dílu k novému seriálu. "Toledo je jen o trochu větší než Capeside, ale je dost podobné. Jsem holka z malého města, stejně jako Joey. Na střední škole jsem také neměla kluka. Byla jsem trochu uličnice a také nejmladší z rodiny, takže jsem si myslela, že vím všechno. Stejně jako Joey jsem dělala hodně chyb, ale naštěstí jsem neměla v životě tolik tragédií jako ona." Při své první profesionální práci oslnila ředitele castingu pro film "The Ice Storm" (Ledová bouře). Film režíroval A. Lee, hráli v něm hvězdy jako Kevin Kline, Sigourney Weaver a Elijah Wood a na filmovém festivalu v Cannes vyhrál cenu za scénář. Film pojednával o sexuální revoluci v 70. letech a Katie hrála milenku Toby Maguira. Při konkurzu na seriál "Dawson's Creek", poslala videokazetu se svou nahrávkou z Toleda a když jí volali ohledně schůzky, odmítla. Nechtěla nechat ve štychu její spolužáky s nimiž měla plánovanou akci. Naštěstí producenti změnili časový plán schůzek a tak se mohla zúčastnit. Její oblíbené seriály jsou Správná pětka a Nemocnice, obdivuje Meg Ryanovou, Toma Hankse a Jodie Fosterovou. Nejraději poslouchá Jewel a Franka Sumatru. Z jídel má ráda saláty, zeleninu, vegetariánský karbanátek a doslova miluje cukrové koláče, popcorn s máslem a fazole JellyBelly. Každý den 30 minut cvičí (hlavně běhá) a bere vitamíny. Její první láskou byl kamarád jejího bratra Sean. Nejraději vzpomíná na setkání s jejím oblíbencem Leopardem DiCa-priem na premiéře "The Ice Storm". Sebe popisuje: "Jsem ráda sama a nejsem moc společenská". Byla také oceněna časopisem Teen People r. 99 jako nejoblíbenější TV herečka. Vidět ji ještě mimo Ledové bouře a Dawsonova světa v Podezřelém chování, Pomstě, Go, Muppetech z vesmíru, Skvělích chlapech, v Téměř dokonalém zločinu a nejnověji ve filmech Opuštěná a Phone Booth. V roce 1998 byla zvolena "Kočkou" roku.

Osobní info:
Otec:
Marty Holmes (právník)
Matka: Kathleen Holmes (v domácnosti)
Výška: 172 cm
Váha: 50 kg
Barva očí: hnědá
Barva vlasů: hnědá
Oblíbené:
Filmy:
"Šestnáct svíček", Svatba mého nejlepšího přítele"
1. film který viděla: "E.T."
Seriály: "Správná pětka", "Pohotovost"
Herci: Tom Hanks, Meg Ryan, Jodie Foster
Hudební interpreti: Sarah McLachlan, Tracy Chapman, Frank Sinatra, Jewel, The Dave Matthews Band, Natalie Merchant
Režiséři: Woody Allen, Ron Howard, Oliver Stone
Knihy: "Snow Falling on Cedars" od Davida Gutersona, "The Awakening" od Kate Chopin
Činnosti: tanec, běh, čtení, poslech hudby, koukání na TV
Filmografie:
2006 - Batman Begins 2 (Batman začína 2) ..."Rachel Dawes" (nepotvrzeno)
2006 - Factory Girl
2006 - Shame of You
2005 - Thank You for Smoking ..."Heather Holloway"
2005 - Batman Begins (Batman začína) ..."Rachel Dawes"
2004 - First Daughter (Láska na hlídání) ..."Samantha Mackenzie"
2003 - Pieces of April (Večeře s April)
2002 - The Singing Detective (Detektiv) ..."Nurse Mills"
2001 - Westward (Na západ) ...""
2001 - Abandon ..."Katie Burke"
2001 - Phone Booth (Telefonní budka) ..."Pamela McFadden"
2000 - The Gift (Téměř dokonalý zločin) ..."Jessica King"
2000 - Wonder Boys (Skvělí chlapi) ..."Hannah Green"
1999 - Muppets From Space (Muppets z vesmíru) ...neuváděna v titulcích
1999 - Go! (Go!) ..."Claire Mongomery"
1999 - Teaching Mr. Tingle (Pomsta) ..."Leigh Ann Watson"
1998 - Disturbing Behavior (Podezřelé chování) ..."Rachel Wagner"
1998 - Dawson's creek (Dawsonův svět - seriál) ..."Joey Potter"
1997 - The Ice Storm (Ledová bouře) ..."Libbets Casey"
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama